In gesprek met Bas Eickhout over voedselzekerheid: Zonder gif, betaalbaar en beschikbaar

30 april, van 19:30 tot 21:00, Zalencentrum Heer Hugo, Gildestraat 2, Heerhugowaard

Hoe houden we ons eten betaalbaar en gezond en zorgen we ervoor dat er genoeg is voor iedereen?

De afgelopen jaren is onze voedselzekerheid flink onder druk komen te staan. Klimaatverandering, stikstof, dierziekten, gif, mestoverschotten en afnemende biodiversiteit zijn enkele factoren die hiertoe hebben bijgedragen. Het ontbreekt aan een integrale aanpak, lokaal dan wel Europees, om deze problemen te lijf te gaan.

Ondertussen zijn er veel boeren die laten zien dat het anders kan. En nog veel meer die interesse hebben in een andere, duurzame aanpak. Kunnen we dit lokaal stimuleren of moeten we het verplichten? En welke rol speelt de Europese Unie hierin?

 

BAS EICKHOUT, Europees lijsttrekker van GroenLinks-PvdA, gaat in gesprek met boeren en geïnteresseerden over de voedselzekerheid in Nederland en Europa.

Wil je hierbij zijn? Stuur een mail naar [email protected] om je aan te melden.

Wanneer: 30 april, 19:30-21:00

Waar: Dijk en Waard, Zalencentrum Heer Hugo, Gildestraat 2 te Heerhugowaard

Deuren openen om 19:00, met borrel na afloop. De locatie is vlakbij het NS station.